Skolans profil

Home / Skolans profil

Römosseskolan är en muslimsk friskola. Det innebär att vi utöver Skolverkets riktlinjer, har islams läror som grundläggande princip. Praktiskt innebär det att våra elever, och personal, får tillfälle att be under skoldagen i enlighet med de fem dagliga bönerna. Eleverna får islamundervisning, i form av både koranrecitation och fördjupad islamlära. Våra elever har även klassisk arabiska som ett extra moderna språk, utöver antingen franska eller spanska. För vissa elever innebär det undervisning i upp till fem språk totalt, vilket är en mycket unik fördel för deras framtid. Maten som erbjuds på skolan är alltid halal: köttet beställs från halal-märkta leverantörer.

Römosseskolan har haft ständigt stor efterfrågan bland familjer sedan invigningen cirka tjugo år sedan. Det beror på att vi kan erbjuda allt ovanstående samt en trygg skolmiljö.